top of page
paula front.jpg

PAULA

Liefde en vergelding

'Mijn complimenten voor het geweldig goed geschreven boek Paula!! Ik kon het niet meer wegleggen en heb het bijna in één stuk uitgelezen.'  (J.H.)

Selman 3.png

Paula, dochter van naar Nederland gevluchte ouders, ligt levenloos langs de weg. De politieman Brouwer staat voor raadsels. Een collega van Paula vertelt niet alles wat hij weet. Wat ging er mis?

‘Iedereen maakt wel eens een fout. Maar wat doen we als onze fouten al eerder zijn begaan? Wat als die fouten het plan zijn en niet meer ongedaan kunnen worden gemaakt? Hoe kunnen we onszelf genoeg doorzien om te stoppen voor het te laat is?  Dat waren mijn vragen. Het was ook de vraag waar de collega van Paula voor kwam te staan. Was hij te lichtvaardig omgesprongen met de regels van de cultuur waarin Paula opgegroeide?

Kan je in deze tijd nog een verhaal van twee mensen met een verschillende culturele traditie terug brengen tot een ontmoeting tussen mensen? Ik ben bij die zoektocht geholpen door gesprekken met vrouwen met een migratieachtergrond. Ze bleken een onmisbare bron van inspiratie.

'Paula' was aanleiding tot een artikel in de Stentor van 17 juli 2020. Lees hier. Het werd gewaardeerd tot beste artikel van de regionale bladen van die dag.
In dit filmpje beantwoord ik
 vragen over de achtergronden van 'Paula.'
Nu voor 19.95 thuisbezorgd! 

Voorproefje? Lees hier het eerste hoofdstuk!

bottom of page