top of page

                                     

   Zoektocht naar vrij schrijven in een gepolariseerde tijd

                                 lezing op aanvraag

Vicky-stoel.jpg

Deze lezing geeft u inzicht in belangrijke maatschappelijke ontwikkelingen die in het verhaal zijn verwerkt. Deze combineer ik met de levenslessen die een aantal migranten vrouwen met me deelde en ik graag doorgeef. Daarnaast bleken resultaten uit wetenschappelijk  onderzoek een geweldige bron van inspiratie. Ze droegen bij aan het vinden van ruimte om aan de beklemming van de tijdsgeest te ontsnappen. Ik sluit af met de 'lessons learned.'

Het is voor deze lezing niet nodig 'Paula' al gelezen te hebben.

In het najaar van 2017 maakte ik de eerste schetsen voor mijn roman 'Paula -  Liefde en vergelding'. Ik wilde mijn inzichten in huiselijk geweld verwerken in een verhaal. Ik herinnerde me goed de ontmoetingen met migranten vrouwen die niet zo vrij konden leven als ze zouden willen. Hun gedrag mocht de reputatie van de familie niet schaden. Het vinden van oplossingen vroeg om een genuanceerde benadering.

Laat dat nu juist het probleem van de tijd zijn. De populisten in binnen en buitenland wakkerden ongegeneerd de polarisatie aan. Mensen die de dialoog opzochten, zaten in het defensief. Een beklemmende periode. Was er wel ruimte om vrij te schrijven wat in me opkwam, ook  als je je daarmee kwetsbaar opstelde?

paula front.jpg
Meer informatie? 
Mail: J.Gortworst@chello.nl
T: 06 23091312
bottom of page